Werken met Paarden

Werken met paarden is gericht op alle paardenliefhebbers en -eigenaren, die niet alleen het beste uit hun paard willen halen, maar ook uit zichzelf.

Weet je nog waarover je droomde?
Toen jij met rijden begon of je eerste eigen paard kocht, had je waarschijnlijk een droom voor ogen. Paarden hebben en houden is een fantastische, maar een intensieve, dure hobby. Daar zat een idee, een droom achter. Misschien iets in de richting van:

  • Zonder zadel en hoofdstel door het bos galopperen.
  • Het vertrouwen van mijn paard in mij is zo groot dat hij/ zij alles voor mij doet.
  • Mijn paard reageert op de kleinste aanwijzing. We zijn echt een eenheid!
  • Met dit paard ga ik wedstrijden rijden.
  • Met dit paard voelde ik direct een klik toen hij/zij mij aankeek. Wij begrepen elkaar.
  • Ik zoek een paard dat al veel kan. Hij zal mij alles leren en ik zal genieten en stralen!

Met vallen en opstaan.
Geweldige dromen. Maar je weg naar het bereiken van die droom ligt bezaaid met hindernissen en obstakels. En na verloop van tijd raakt die droom een beetje op de achtergrond. Je gaat je doel aanpassen en je maakt er het beste van. Je paard weg doen is nauwelijks of geen optie. Heel veel mensen komen met goedbedoelde adviezen over het opruimen of omzeilen van je obstakels. Sommige tips helpen, andere niet. Wat voelt goed voor jou? Je droom dreigt uit beeld te raken. Hoe krijg je hem terug?

Zijn er oplossingen?
De oplossingen vind in jezelf. Ze hebben soms te maken met leiderschap, met vertrouwen in jezelf, duidelijk maken wat je wilt. Soms mis je een stukje kennis en vaardigheden, de timing om duidelijk te zijn in je boodschap. Of je ziet niet dat je paard fysieke problemen heeft. Alle paarden hebben een natuurlijke scheefheid en dat kan fysieke en mentale problemen tot gevolg hebben. Dat vraagt kennis over het rechtrichten. Wanneer die kennis ontbreekt, kunnen problemen steeds groter worden. Zowel voor jou als voor je paard.

Er zijn dus oplossingen, maar je moet er wel iets voor doen. Durf hebben om naar jezelf te kijken, doorzettingsvermogen en een open, leergierige instelling. Heb jij dat? Wil jij investeren in jezelf? Haal dan die droom van stal, zoek een ‘stap voor stap’ route en ga voor succes. En vooral genieten van de weg naar het succes.

Investeer in succes!
Tijdens een proefles kun je zelf bekijken of mijn manier van opvoeden en opleiden van paarden bij jou past. Is dat zo, dan stippelen we samen een route uit om jouw droom waar te maken.
Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten.