Bowentherapie

 

Wat is het?

Bowentherapie is een holistisch therapie. Deze therapie werkt via het fascia, informatie over fascia vind je onder het kopie op deze site. Het is een verrassend eenvoudige techniek, die in de regel snel en goede resultaten geeft. Deze zachte behandelmethode is nagenoeg pijnloos en geschikt voor iedereen. Met de Bowentherapie wordt de hele persoon behandeld en niet alleen de geïsoleerde klacht. Het werkt uitnodigend voor het lichaam, zonder dat ik stuur of tracht blokkades op te heffen. Het activeert het zelfhelend mechanisme van het lichaam. Hiermee onderscheidt de Bowentherapie zich van andere manuele behandelmethoden.

 

 

 

Is het te combineren met wat ik al doe?

Medicijngebruik en geadviseerde oefeningen kunnen tijdens de behandelperiode altijd voortgezet worden. Deze techniek kan goed gecombineerd worden met homeopathie, (Bach-)remedies en orthomoleculaire geneeskunde en elke vorm van oefentherapie. De Bowentherapie is goed toe te passen bij huid- en oedeemtherapie en psychotherapie (als fysieke ondersteuning).

Het is belangrijk te weten dat Bowentherapie zich gedurende de behandelperiode niet zo goed laat combineren met acupunctuur, reiki, massage, mobilisaties en andere direct op het lichaam werkende therapieën.

 

 

 

Voor wie is de Bowentherapie geschikt?

Deze therapie is geschikt voor iedereen.
Ook het soort klacht, aandoening of conditie vormt meestal geen belemmering.
De Bowen rolbeweging kan zelfs door dunne kleding heen uitgevoerd worden.

Voor sporters blijkt de Bowentherapie ter verbetering van de prestaties buitengewoon effectief. Bovendien vermindert, bij regelmatig behandelen, de kans op blessures aanzienlijk. In de praktijk blijkt de hersteltijd na inspanning of bij letsel veel korter.

Veel mensen ervaren een behandeling in de eerste plaats als aangenaam en ontspannend.

En, als bijzonder effectief.

Deze therapie is niet geschikt voor mensen die medicijnen gebruiken om het immuunsysteem te onderdrukken, zoals gebruikelijk bij donororganen.

 

 

Oorsprong

De Bowentechniek is vernoemd naar de Australiër Tom (Thomas Ambrosius) Bowen. In de jaren 50 van de vorige eeuw is hij begonnen zijn behandelmethode te ontwikkelen. Hoe hij precies tot deze techniek is gekomen, is niet bekend. Wel werd op een gegeven moment vastgesteld dat hij duizenden mensen per jaar behandelde. Hij had enkele assistenten die hem hielpen in de praktijk: ze werden Tom's Boys genoemd. Na zijn dood in 1982 hebben deze mensen hun kennis van de Bowen Therapie verder uitgedragen. Een grote rol hierbij was weggelegd voor Ossie Rentsch, die gezorgd heeft dat de Bowentherapie over de hele wereld bekend is geworden.

 

laden