ACHTERGROND

 

Wie ben ik?

Het is mijn missie om jou te leren hoe jij je kunt ontwikkelen op verschillende gebieden in je leven doormiddel van coaching. Persoonlijke groei, bewustwording en balans in jezelf vormen een basis in ieders leven. Dat betekent dus in de eerste plaats vanuit aandacht en compassie leiding geven aan jezelf. Wat is jouw visie op het leven? Welke richting wil je op? Wat vind jij belangrijke doelen om aan bij te dragen? Wie en wat heb je daarbij nodig? Durf jij je te verbinden aan anderen en te staan voor wat je wilt? Ook kan ik je helpen gezonder te worden via de holistische Bowentherapie. Zie hiervoor de rubrieken over de Bowentherapie.


Paarden

Ik kan jou leren in verbinding te zijn met je eigen vermogens waarmee je het beste in jezelf naar boven kunt halen. Zie hiervoor de rubriek ‘Spiegelen met paarden’. Heb je zelf een paard, dan kan ik je leren hoe je op een natuurlijke manier met je paard kunt omgaan zodat jullie beiden er zoveel mogelijk plezier aan zullen beleven. Zie hiervoor de rubrieken onder ‘Werken met paarden’.

 

 

De afgelopen jaren heb ik vele mensen mogen begeleiden in de omgang met hun paard. Ook heb ik veel mensen mogen leren hoe ze zo ‘natuurlijk’ mogelijk kunnen paardrijden, zodat het paard er gezond bij blijft en ruiter en paard er beiden plezier aan beleven.

 

Daarnaast mocht ik een flink aantal paarden zadelmak maken en trainen. Ook heb veel ervaring op mogen doen met het corrigeren van verreden paarden en hun eigenaren/ruiters leren te voorkomen dat het opnieuw zou gebeuren. Er zijn ook veel paarden gepasseerd die mensen verkeerd waren gaan begrijpen waardoor hun eigenaren ze lastig waren gaan vinden.

 

Als kind was er voor mij maar één onderwerp van belang: paarden, pony’s en alles wat ermee te maken had. Naast mijn studie had ik verschillende ‘losse baantjes’. Deze bestonden uit uitmesten, longeren, rijden en wat ook maar met paarden te maken had. Het geld wat ik ermee verdiende ging op aan mijn eigen paarden/pony’s.

 

 

Bedrijfsleven

Ik begon op advies van mijn ouders (‘in de paarden valt geen droog brood te verdienen‘) mijn werkzame carrière in het bedrijfsleven bij een verzekeringsmaatschappij. Ik ben daar begonnen als manusje van alles en geëindigd als directeur. Deze groei heb ik kunnen realiseren door naast mijn werk de nodige opleidingen te volgen en door middel van focus en doorzettingsvermogen mijn doelen voor ogen te houden en te bereiken. Ook wanneer het ‘tegenzat’ wist ik mezelf weer te herpakken en weer door te gaan. Hoewel het me een goed gevoel gaf dat ik dit allemaal kon bereiken,  wilde ik toch nog altijd heel graag van paarden mijn werk maken. Ook zijn er altijd paarden in mijn leven gebleven.

 

In die tijd deed ik zo veel mogelijk in de paarden. De Orun instructeursopleiding allround, Freestyle, Parelli, longeercursus, cursus beengebreken kortom alles wat er maar te leren was. Ik had nog steeds paarden waar ik wedstrijden mee reed. Dressuur, springen en military. Bijna elk weekend op wedstrijd en dan uiteraard ook veel trainen want ik wilde winnen ( wat me ook vaak lukte). Ook werkte ik aan de ontwikkeling van mijn gevoelsleven. Reiki, Meditatie, Quantum Touch, Silva mind control en Silva body healing.

 

Ziek

Ik kwam er achter dat mijn lichaam dit allemaal een beetje veel vond. Een nekhernia was de diagnose. De uitstulping drukte op de grote zenuw van mijn linkerarm. Die arm was verlamd. En ik verging van de rugpijn. Mijn lichaam nam de vorm van een banaan aan en ik dacht dat mijn leven voorbij was. Maar alle negatieve zaken dragen ook iets positiefs bij. Tijdens mijn ziekteperiode (ongeveer 8 maanden) besefte ik dat als ik weer gezond zou worden ik zo niet door kon gaan maar dat ook niet wilde. Ik besloot dat het tijd werd volledig voor mijn passie (de paarden) te gaan.

 

In die tijd kwam ik in aanraking met alternatieve geneeswijze en al de ongelooflijke dingen die daardoor kunnen gebeuren. Ja, ik werd weer beter. In de laatste fase van mijn ziekteperiode ben ik op zoek gegaan naar een alternatieve geneeswijze die geschikt was voor paarden. Mijn motivatie was paard en ruiter houden elkaars probleem vaak instant. Voor mensen zijn er veel verschillende geneeswijzen beschikbaar maar voor paarden is er niet zo veel.

 

Bowentherapie

Daar was de Bowentherapie, inhoudelijke informatie vind je onder dat kopje op deze site. Om de opleiding voor dieren te kunnen doen moest eerst het diploma voor deze therapie voor mensen worden gehaald. En daar ging ik weer 3 jaar voor mensen. Omdat het wel erg leuk was om te doen, en ik vanwege mijn stage al een behoorlijke klantenkring had opgedaan, heb ik een praktijk geopend. De opleiding voor dieren was helaas niet in Nederland. Daarom ging ik 2 jaar regelmatig heen en weer naar Oostenrijk. Het was wel weer erg leuk om te doen. Mijn praktijk heb ik toen uitgebreid met Bowentherapie voor dieren.

 

Opnieuw de paarden

Ik blijf nu dicht bij de paarden. Ik geef verschillende vormen van lessen met paarden. Uiteraard beïnvloeden alle vormen elkaar. Maar volgens mij is het een voordeel voor jou. Je krijgt de voordelen van al die vormen wanneer deze bijdragen aan de ontwikkeling van jou en je paard.

Ik kan je laten zien of de problemen die je ervaart fysiek of rij technisch zijn. Ook heb ik de kennis om je te helpen die problemen op te lossen.

 

 

Mijn nieuwste ontwikkelingen

Spiegelen met paarden, wat dat inhoudt lees je onder het betreffende kopje. Ook richt ik me nu op de klassieke dressuur. Door dit alles heen blijf ik lekker mijn eigen 3 paardjes rijden en ga ik ook nog naar wedstrijden. Ik doe het nu wel wat rustiger aan. Ik rijd nu nog steeds dressuur, maar wedstrijden zijn vooral endurance en trec.

 

Wanneer je vragen hebt of van mijn diensten gebruik wilt maken, bel me dan voor een afspraak. Ook kun je het contactformulier invullen. Dat formulier vind je onder het kopje Contact.

 

Alie