De eregalerij

 

Helaas onvermijdelijk, maar soms moet je afscheid nemen van je geliefde dieren. Als ze ouder worden zie je het aankomen maar soms komt het onverwacht. Ze blijven echter voor altijd in ons hart. Op de volgende pagina’s de dieren waar wij zoveel plezier aan hebben beleefd en van wie wij zoveel hebben geleerd.

 

Nanou

Nanou was het hoofd van de beveiliging. We hebben Nanou begin 2009 uit het asiel gehaald en we hebben er meer dan 11 jaar een ontzettend fijne en trouwe hond aan gehad. Altijd mee met de paarden en waakzaam op stal en soms ook dwars maar haar liefde voor ons en andersom was onvoorwaardelijk. Toen wij begin 2018 Kaija kregen heeft Nanou ons geholpen met de opvoeding van Kaija. Af en toe zien we nog wel trekjes van Nanou in Kaija. Kaija heeft inmiddels de beveiliging met volle overtuiging van Nanou overgenomen. Nanou is in juni 2020 op 14 jarige leeftijd overleden en is nu weer samen met haar grote vriend Jezze aan het spelen op de eeuwige jachtvelden.

 

 

Indy

In 1995 kochten wij Indy. Van Indy hebben wij enorm veel plezier gehad en heel Nederland door gereisd naar wedstrijden in allerlei disciplines. Van Indy kon je altijd op aan. De laatste jaren mocht Indy van haar pensioen genieten. Eind 2017 is zij op 27 jarige leeftijd overleden. Aan Indy bewaren wij hele mooie herinneringen.

 

Haifa

Om lekker samen buiten te kunnen rijden heb je 2 paarden nodig. Nu konden we vaak wel van iemand een paard lenen maar we zijn op een gegeven moment toch op zoek gegaan naar een tweede paard. Dat werd Haifa, een toen 6 jarige Hannoveraanse merrie.

 

Accady

Accady was een merrie met onder andere Gelders bloed geboren in 2000.

 

 

Nando

Nando hebben wij helaas maar kort bij ons gehad maar hij heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten. Nando bleek kort na aankomst blijvend kreupel te zijn en helaas hebben wij eind 2017 na enkele maanden alweer afscheid moeten nemen van Nando. Nando was een ruin en in 1995 geboren.

 

Floortje

Floortje is in april 2020 bij ons gekomen. Ze was toen al 24 maar nog super fit. Floortje was heel lief en rustig en was een paard waar je zo op kon stappen. Zeer geschikt voor beginners om beter te leren rijden en meer ervaring op te doen. Floortje was binnen de kortste keren heel populair en heeft er voor gezorgd dat mensen het plezier in paardrijden weer terug kregen. Eind oktober 2020 werd Floortje plotseling heel erg ziek. De dierenarts heeft gedaan wat mogelijk was maar helaas mocht het niet meer baten. Floortje is op 31 oktober 2020 op 25-jarige leeftijd overleden. Wij zijn Floortje dankbaar voor wat zij ons in die korte tijd heeft gebracht.

Bobby

Bobby was een supersnelle pony die je altijd moest vragen om rustig te doen. Van deze Halflinger merrie hebben wij in het voorjaar van 2023 helaas afscheid moeten nemen. Bobby is 20 jaar geworden.