De medewerkers van SUNKA WAKAN

De naam van onze stal is Sunka Wakan. Dit is de benaming die de Lakota indianen geven aan een paard en letterlijk betekent het 'Grote Hond'. 

 

De leraren

Dolan

Deze mooie man is in 1988 geboren en is dus al op leeftijd. Zijn werk bestaat uit dressuur, springen en buitenritten. Ook leert hij mensen - vooral kinderen - hoe een paard behandeld wil worden, zowel aan de hand als op zijn rug. Hij is de leider van de kudde. En de grote liefde van de kinderen.

 

Amba

Dit is de clown van de groep. Ze is altijd vrolijk en bereid om met jou te spelen. Ze helpt bij alle lesvormen en bij het spiegelen. Ze is er een ‘kei’ in om jou te leren grenzen te stellen en deze te bewaken. Ook leert ze je met evenveel gemak hoe je aandacht kunt vragen en vooral die aandacht vast te houden. Amba is geboren in 2007 en maakt vanaf 2014 deel uit van onze kudde.

 

Mellow

Mellow komt uit Portugal. Hij is de charmeur van de kudde. Altijd plagen en spelen, ook als de andere paarden daar helemaal geen zin in hebben. Doordat hij heel gevoelig is kan hij je leren om zacht te zijn maar wel heel duidelijk. Mellow is een ruin en is geboren in 2006.

 

 

Blondy

Blondy is heel rustig, haar moet je altijd motiveren om wat sneller te zijn. Blondy is ook een Halflinger merrie en is geboren in 2002.

 

 

Peertje

Nadat Floortje eind 2020 overleed zijn we na enige tijd op zoek gegaan naar een ander paard om in de lessen te kunnen gebruiken. Deze moest net als Floortje heel braaf zijn en je zou er zo op moeten kunnen stappen. Dat werd dus Peertje. Peertje is een ruin en in 1999 geboren. Ondanks zijn gevorderde leeftijd staat Peertje altijd te trappelen als we een buitenrit gaan maken. Zo leuk vind ie dat! Peertje is super relaxed, voelt heel stabiel en heeft fijne gangen.

 

 

 

 

Fanka

Na omzwervingen in Oost-Europa en Portugal is Fanka uiteindelijk medio mei 2021 op Sunka Wakan neergestreken. Deze merrie van Sloveense komaf is in 2008 geboren en vanaf veulen bij dezelfde eigenaar geweest. Fanka is  tot nu toe super braaf en wij verwachten dat ze nog veel mensen blij zal maken.

 

 

 

Zo kun je van al onze pony’s en paarden veel leren met het rijden en ook met het spiegelen.

 

De andere dieren

 

Kaija

Kaija zorgt voor de beveiliging van het terrein nadat ze daarvoor is opgeleid door Nanou. Ook helpt ze ons met de paarden “hondproof” te maken. Kaija gaat heel graag mee op buitenrit, dat doet ze super!

 

 

Dolce

Dolce is de kat van de buren. Zij heeft besloten dat ze best op twee plaatsen kan wonen. Zij helpt ons bij de bestrijding van de muizen.